کشور خارجی از امروز به رقابت میی پردازند
پانزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از امروز - پنج شنبه - تا ششم اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه های تهران برگزار می شود.
|
رييس جمهور ، تهران را به منظور سفر به دو كشور آفريقایی ترك...
رييس جمهوري اسلامي ايران به منظور سفر دورهاي به کشورهاي زيمباوه و اوگاندا تهران را ترک کرد.
مجامع جهاني حق ندارند تهديد اتمي اوباما را رها كنند
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، تهديد اتمي رئيس جمهور آمريكا را نقطه سياهي در كارنامه اين دولت دانستند و يادآور شدند: مجامع جهاني حق ندارند اين تهديد را رها كنند.
|
معرفت امام زمان(ع)
چيستي،چرايي و چگونگي
اشاره:
نقدهايي بر پلوراليسم ديني
بحران بزرگ زمانه ي ما
اگر عصري را که در آن زندگي مي کنيم، به خصوص دهه هاي اخير را، عصر بحران فرهنگي بناميم نام بدي را انتخاب نکرده ايم. در تاريخ تمدن بشر دوره هاي مختلفي ديده مي شود که بنا به مناسبت هايي، نام گذاري هاي مختلفي شده است؛ ولي شايد در هيچ دوره اي نبود که در بيشترکشورهاي دنيا يک بحران فرهنگي، که از يک ديدگاه بحران هويت ناميده مي شود. با اين وسعت وجود داشته باشد. امروز وقتي به مسائل فرهنگي کشورهاي پيشرفته توجه مي کنيم، يک آشفتگي عجيب و سردرگمي و ابهام و نهايتا شکاکيت فکري شديدي را مي بينيم که وسعت آن در طول تاريخ سابقه نداشته است. در گذشته هاي دور گروهي به نام «سوفيست» در عرصه ي فرهنگي يونان پيدا شدند که چند صباحي بروز و ظهوري داشتند اما ديري نپاييد که اين حرکت به سردي گراييد. در قرن اول و دوم ميلادي، بار ديگر موج شک گرايي به وسيله ي پيرن و بعضي طرفدارانش ايجاد شد که آن هم چندان نپاييد. موج سوم اين حرکت بعد از رنسانس پيدا شد و کم و بيش نفوذ و وسعت بيشتري نسبت به دو دوره ي قبل پيدا کرد ولي باز هم آن چنان فراگير نبودکه همه ي محافل فرهنگي و دانشگاهي دنيا را در بر بگيرد. اما در دهه هاي اخير موج جديدي از شک گرايي پيدا شده که وسعت و شدت آن بيش از امواج قبلي است؛ به طوري که بايد بگوييم جز موارد استثنايي، محافل علمي و فرهنگي و دانشگاهي دنيا، همگي دستخوش اضطراب و سردرگمي فرهنگي شده اند و انواع فلسفه ها و مکاتب شک گرايي و نسبيت و امثال آنها - که گر چه در ظاهر ممکن است نام شکاکيت نداشته باشند ولي محتواي آنها خالي از عناصر شک گرايي نيست - رواج فراوانب يافته و جو فرهنگي دنيا آن چنان شده است که اگر کسي در مسائل ادعاي جزم گرايي و يقين کند امري مذموم و منفي تلقي شده و اگر بخواهند کسي را تحقير کنند مي گويند جزم گرا و طرفدار دگماتيسم است. امروز جزم گرايي يک فحش علمي محسوب مي شود و شک گرايي و نسبيت و نفي مطلق انگاري آن چنان در فضاي فکري و فرهنگي جهان تسلط پيدا کرده که اگر کساني ادعاي اعتقاد يقيني کنند و بگويند ما به چيزهايي يقين داريم و آنها را به طور کامل و صد در صد مي فهميم، آنها را به ساده انديشي، کوته فکري، نفهمي و بي بهره بودن از فهم و دانش عميق متهم مي نمايند.
يک بار من در جايي گفتم اگر اين دوران را دوره ي جاهليت نوين بناميم نام با مسمايي است؛ چون افتخار اين است که بگويند: نمي دانيم، مي گويند بايد به جايي برسيم که خوب بفهميم که همه چيز مشکوک است و چيزي يقيني وجود ندارد؛ يعني به جهل و شک نسبت به همه چيز اقرار کنند. اين جاهليت نويني است که امروز با آن مواجه هستيم؛ در مقابل جاهليتي که قرآن کريم از آن با عنوان «جاهليت اولي « (1) ياد مي کند.
در هر صورت از نظر آنها « دگماتيسم» و « جزم گرايي» دليل کج فهمي و نفهمي فرد است و البته از نظر ما شک گرايي و اعتقاد به نسبيت در همه چيز، که دنياي امروز از آن دفاع مي کند، چيزي جز جهل و ناداني نيست. ما از قرآن آموخته ايم که به دنبال کسب معارف يقيني و يقين باشيم و پرده هاي شک و ترديد را به کنار بزنيم. قرآن در همان اولين صفحه اش و در ابتداي سوره ي بقره مي فرمايد: «و بالاخره هم يوقنون؛ و آنان به آخرت يقين دارند. » فرهنگ قرآن اين چنين است که هر گاه بخواهد از افراد و گروه هايي بدگويي کرده، آنها را مورد ملامت و سرزنش قرار دهد، مي گويد اينها اهل شک هستند؛ بر عکس آن چه که در دنياي امروز وجود دارد که اگر بخواهند نسبت نارواي علمي به کساني بدهند مي گويند اينها اهل يقين هستند!
خسرو و شیرین
تاريخچه علم ژنتيک ـ مروری بر تاريخچه علم ژنتيک و نقش گریگور مندل
اما از حدود یک قرن پیش دانش زیست شناسی وارد مرحله جدیدی شد که بعدا آن را ژنتیک نامیده اند و این امر انقلابی در علم زیست شناسی به وجود آورد.
در قرن هجدهم ، عده ای از پژوهشگران بر آن شدند که نحوه انتقال صفات ارثی را از نسلی به نسل دیگر بررسی کنند؛ این بررسی ها به نتیجه قابل ملاحضه ای ختم نشد. دو دلیل مهم آن عبارت بودند از آگاهی نداشتن به ریاضیات و دلیل دوم انتخاب صفاتی بود که برای پژوهش های اولیه ژنتیک مناسب نبودند.
شعر خوانی | عده ای شاد و خنده رو
کدخدای دروغو!
حصر سران فتنه لغو می شود؟
عزت وعبرت
معجزه شیخ رجبعلی خیاط
«باب الجواد» راه ورودی به قلب توست!
تکنوکراسی در معماری شهر تهران
تاسیس وبلاگ طلبه
نامه ای که آقا نوشت و چمران امضا کرد
تایید هولوکاست خطای تاریخی یا خط سیاسی!
خط قرمز قطعی ما ولایت فقیه است
همه می دانند ادعاهای آمریکا علیه جبهه مقاومت یک دروغ بزرگ است
رسوایی هاشمی در هم صدایی با آمریکا
تهذيب نفس از ديدگاه فلسفه صدرايى
ظریف از فیس بوک به تبیان آمد
برخلاف امریکا همه گزینههای اسد روی میز است
رجعت از دیدگاه روایات
رضایت مشترک، رویایی دستیافتنی
حقیقت دفاع امیرالمومنین علیه السلام از عثمان
آیا منظور از قائم همیشه حضرت مهدی است؟
7 نکته مهم اخلاقی در 7 حکایت کوتاه
مرغ باغ ملکوتم!
اشعار زیبا مخصوص امام زمان (عج) و ماه رمضان
از ته دلت بخند
یک مراسم ازدواج ترسناک!
شما دینتون را فروختید و ما خریدیم
من دشمنت نیستم!
نقدی متفاوت بر تفکرات پدر معنوی کارگزاران سازندگی؛ هاشمی رفسنجانی از منظری دیگر
گام اول اعتدال اقتصادی پرهیز از ایجاد شوک جدید
14 درس مهم از مکتب ولایت
قرآن کریم
حضرت آیت الله العظمی امام خمینی رضوان الله تعالی علیه :
14 درس مهم از مکتب ولایت
شهید فروشی نمی کنیم
آثار مهدی باوری و مهدی یاوری در خانواده
زندگی بهاری با یاد مهدی (ع)
سوره نور، خانواده و مهدویت
نفش زن در سرباز پروری برای جبهه ی حق
آسیب شناسى ارتباطات اینترنتى
جنبش هاى هم سو
فقه جعفرى و فهم اجتماعى نص
مطهرى و صداى پرسش هاى زمانه
درس اخلاق - جلسه 1
قطعه جدید استاد کریمخانی در وصف امام رضا علیه السلام : تو کیستی؟
صحیفه ملعونه
هدف وزنه برداری، شکستن رکورد سیدنی
حرف مدرس را تایید کرد